Get the Flash Player to see this player
 

142 MБ
17 мин : 09 сек
720 x 576
1301 просм.
11 июл 2011



Одобряю
Запомнить
Текущий кадр




ІI слово з хреста: : „Істинно, кажу тобі: Сьогодні будеш зі мною в раю” (Лк. 23,43).

Альбом Сім слів з хреста (7 видео)

Сім слів з хреста
(розважання)
ІI слово з хреста: : „Істинно, кажу тобі: Сьогодні будеш зі мною в раю” (Лк. 23,43).

+ Ілля
Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату

Завантажити: Христова смерть і Воскресіння (контемплятивна молитва)
http://vkpatriarhat.org.ua/?category_name=svjatkyvannja-nedili

--------------------------------------------------------------------------

а) 5 хвилин – вступ

Лк. 23,39б-43: „Один із розп’ятих злочинців зневажав Його, кажучи: Хіба ти не Христос? Спаси себе й нас! А другий озвавшись, скартав його і мовив: Чи не боїшся Бога, ти, що покутуєш ту саму кару? Бо ж ми приймаємо кару, гідну наших учинків, цей же не зробив нічого злого. І додав: Ісусе! Згадай мене, як прийдеш у своє Царство! Сказав Ісус до нього: Істинно кажу тобі: Сьогодні будеш зі Мною в раю!”

„Ісусе…” – розбійник задивився на скатоване Ісусове обличчя: рани від палиці на носі і правому боці лиця, на повіках і на бровах, набряки на правій виличній кістці, кровотеча з носа, синяки і поранення шкіри, лице заливається кров’ю з судин на голові, проколених терниною. З Його ран на руках і ногах також тече кров. Розбійник чує насмішки і богохульства вояків та другого розбійника, що висить на хресті. Чує богохульства пихатої ієрархії. Однак він, свідомий свого власного гріха, подивився Ісусові в очі, повірив у Нього і з вірою звернувся до Нього зі словами: „Ісусе! Згадай мене як прийдеш у своє Царство”. Цим одночасно він прилюдно визнав, що Ісус є дійсно Божий Син, який прощає гріх і робить нас учасниками Божого Царства. Це було урочисте і публічне визнання Ісуса перед Його ворогами, які насміхалися з Нього.

Ісус йому відповів: „Істинно кажу тобі: Сьогодні будеш зі Мною в раю!” Ісус взяв на себе його гріхи і спас його. Ісус завжди знімає гріхи з душ тих, які признають, що є грішниками, та з вірою взивають Його ім’я: Ісус, по арамейському Єгошуа, що означає Бог є спасіння. Так Його називала Його Матір, апостоли і всі інші.

На Голготі були три хрести. На середньому помирав єдиний праведник – Ісус. Решта людства буде помирати або як нерозкаяний розбійник, без Ісуса, або як розкаяний розбійник. Однак не лише тоді, коли буду фізично помирати, але вже сьогодні я мушу почати вмирати для гріха тим, що його признаю, засуджу і повірю в силу Агнця, який бере на себе гріхи світу!

Усі ми є грішниками, але вирішальним є, чи ми зробили так, як розбійник: прийняли Ісуса і повірили в Нього.


б) 5 хвилин
Дивлюся на скатоване обличчя Ісуса і всі повторюємо: „За мої гріхи я засуджений на кару смерті. Ісусе, згадай мене”.

в) 5 хвилин
Всі промовимо: „Вірую Тобі, Ісусе”, а один додає: „Істинно кажу тобі: Будеш зі Мною в раю” (Лк. 23,43).

г) 5 хвилин
Всі взиваємо „ Є-є-го-шу-а-а-а…”. Тепер собі усвідомлюю: „Ти, Ісусе, мені тепер простив усі гріхи.”






Категории ВИДЕО »






Cодержимое этого сайта добавлено его посетителями.
Администрация не несет ответственности за действия посетителей.
При обнаружении незаконно размещенного материала свяжитесь с нами.

Про сайт io.ua   Новости io   Отзывы   Реклама   Contacts